ERASMUS+ Praktická stáž v srbském Banátu. Výběrové řízení 2022/2023

Ústav etnologie FF UK vypisuje výběrové řízení na Erasmus+ praktickou stáž v srbském Banátu v ZS 2022/2023 a v LS 2022/2023. Délka stáže 1–3 měsíce, s možností prodloužení.

Stážisté budou vykonávat praktickou stáž pod záštitou České národní rady v Srbsku. Budou pracovat v obcích Bela Crkva, Kruščica, Češko Selo, Vršac, a budou pomáhat místnímu učiteli českého jazyka vyslanému Domem zahraniční spolupráce.

Náplň stáže:

  • Podpora českých krajanů v Srbsku ve spolupráci s učitelem českého jazyka v Srbsku.
  • Podílení se na organizaci společenských, sportovních a kulturních akcí českých krajanů pořádaných Českou národní radou.
  • Sběr materiálů ze života českých krajanů (fotografování, natáčení a zapisování rozhovorů, sběr historického materiálu).
  • Pomoc při rozhlasovém a televizním vysílání pro české krajany v Srbsku (příprava příspěvků, čtení textů, natáčení videí, přepisy rozhovorů).
  • Prezentace aktivit českých krajanů na sociálních sítích.
  • Asistence při výuce českého jazyka od předškolních dětí až po seniory v českých besedách.

Stipendium Erasmus+ do Srbska činí 630 eur/měsíc (pokrývá ubytování, cestovní náklady atd.). Krajané ochotně pomůžou s ubytováním v českých vesnicích.

Schopnost adaptace a orientace v kulturně odlišném prostředí je nezbytným předpokladem úspěšného zvládnutí praktické stáže. Důležitá je komunikativnost, samostatnost, spolehlivost, kreativita, schopnost improvizace, znalost práce s počítačem a internetem. Znalost srbštiny (i na základní úrovni) představuje výraznou výhodu.

Požadavky pro výběrové řízení: motivační dopis, životopis. Dokumenty pro výběrové řízení pošlete na lenka.jakoubkovabudilova@ff.cuni.cz nejpozději do pátku 23. 9. 2022.

Přihlášku je potřeba si současně založit v univerzitní aplikaci: https://is.cuni.cz/webapps/

Výběrové řízení na Ústavu etnologie proběhne v úterý 27. 9. v 11:00 (Celetná 20. místnost C 215).

Obecné informace k praktickým stážím Erasmus+: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/zahranicni-vymenne-programy/llp-erasmus/prakticke-staze-erasmus/.

Případné dotazy posílejte na lenka.jakoubkovabudilova@ff.cuni.cz.

 

 

Úvod > Nástěnka > ERASMUS+ Praktická stáž v srbském Banátu. Výběrové řízení 2022/2023