Praktická stáž ERASMUS+ v srbském Banátu

Ústav etnologie  FF UK vypisuje výběrové řízení na praktickou stáž Erasmus+ v srbském Banátu, a to na obsazení DVOU MÍST na LETNÍ SEMESTR (březen 2022 až červen 2022) s možností prodloužení. Stážisté budou pracovat v obcích Bela Crkva, Kruščica, Češko Selo, Vršac a budou intenzivně pomáhat místnímu učiteli českého jazyka vyslanému Domem zahraniční spolupráce. Stážisté budou vykonávat praktickou stáž pod záštitou České národní rady v Srbsku.

 

Náplň stáže:

 

  • Podpora českých krajanů v Srbsku ve spolupráci s učitelem českého jazyka v Srbsku.
  • Asistence při výuce českého jazyka od předškolních dětí až po seniory v českých besedách.
  • Podílení se na organizaci společenských, sportovních a kulturních akcí českých krajanů pořádaných Českou národní radou.
  • Pomoc při psaní knih ke 100 letům České besedy Bela Crkva a České besedy Kruščice, Český rok v Banátu.
  • Sběr materiálů ze života českých krajanů (fotografování, natáčení a zapisování rozhovorů, sběr historického materiálu…).
  • Pomoc při rozhlasovém a televizním vysílání pro české krajany v Srbsku (příprava příspěvků, čtení textů, natáčení videí, přepisy rozhovorů).
  • Prezentace aktivit českých krajanů na sociálních sítích.

 

Stipendium na praktickou stáž Erasmus+ do Srbska činí 630 EUR/měsíc (pokrývá ubytování, cestovní náklady atd.). Krajané ochotně pomohou s ubytováním v českých vesnicích.

 

Požadavky pro výběrové řízení:

Motivační dopis, životopis. Schopnost adaptace a orientace v kulturně odlišném prostředí je nezbytným předpokladem úspěšného zvládnutí praktické stáže. Důležitá je komunikativnost, samostatnost, spolehlivost, kreativita, vlastní iniciativa, pozitivní přístup k práci a dětem, schopnost improvizace, týmové práce, organizační schopnosti, znalost práce s počítačem a internetem. Znalost srbštiny (i na základní úrovni) představuje pro uchazeče výraznou výhodu.

Výhodou uchazeče bude sportovní zaměření a také zájem o hudební, výtvarný a dramatický obor.

 

Dokumenty pro výběrové řízení lze zaslat na email: lenka.jakoubkovabudilova@ff.cuni.cz nejpozději do 4. 2. 2022, 22:00.

 

Obecné informace k praktickým stážím Erasmus+: https://www.ff.cuni.cz/studium/studium-v-zahranici/zahranicni-vymenne-programy/llp-erasmus/prakticke-staze-erasmus/.

 

Případné dotazy posílejte na lenka.jakoubkovabudilova@ff.cuni.cz nebo  ceskanarodnirada@yahoo.com

 

Úvod > Nástěnka > Praktická stáž ERASMUS+ v srbském Banátu