Exkurze na zámek Konopiště 21. 6. 2021

Exkurze je určena zejména pro studenty 1. ročníku bakalářského studia, kteří mají předepsanou studijní povinnost Odborná exkurze (AET100186). Případně pro studenty vyšších ročníků, jimž schází atestace z tohoto předmětu.
PROGRAM
Odjezd vlakem ze stanice Praha hlavní nádraží v 8:28 (spoj R 709). Sraz účastníků v 8:10 pod tabulí odjezdů vlaků ve vestibulu. Společný odchod k vlaku.
Příjezd do stanice Benešov u Prahy v 9:11. Odtud budou účastníci směřovat pěšky 2,7 km na zámek Konopiště. Exkurze bude oficiálně zahájena v 10:00. Společný odjez vlakem je fakultativní, na místo exkurze se účastníci mohou dostavit samostatně.
ZÁMEK KONOPIŠTĚ
Tématem odborné exkurze je každodenní život tohoto šlechtického sídla na přelomu 19. a 20. století, kdy bylo rezidencí rodiny arcivévody Františka Ferdinanda d´Este. Součástí bude prohlídka zámecké jídelny s nově nainstalovaným banketním stolem ve stylu à la française, jež nás zavede také do období pozdního baroka za vlády rodu Vrtbů.
Odjezd vlakem individuálně ze stanice Benešov u Prahy do stanice Praha hlavní nádraží v 13:21, 13:49, 13:51, 14:21 (další odjezdy cca každých 30 minut) nebo vlastní dopravou.
Zájemci o exkurzi se z kapacitních důvodů registrují emailem na adrese doktorky Jany Jirouškové (jana.jirouskova@ff.cuni.cz) do pondělí 14. června 2021. Při registraci kromě jména a studijního ročníku uvedou, zdali pojedou společně vlakem nebo individuálně.
JÍZDENKU (DOPRAVU) TAM I ZPĚT SI VŠICHNI ÚČASTNÍCI EXKURZE ZAJIŠŤUJÍ SAMI.
Vstupné do zámku a odborný výklad je zdarma.
S sebou doporučujeme svačinu, dostatek tekutin a pohodlnou obuv.
Nutný je respirátor FFP2 a negativní antigenní/PCR test (potvrzení o testování v posledních 72 hodinách), doklad o očkování (21 dnů po aplikaci první dávky) nebo doklad o prodělání Covid-19 (maximálně 90 dnů od diagnózy).
Úvod > Nástěnka > Exkurze na zámek Konopiště 21. 6. 2021